Partnereink:

ArsMed Mosolyközpont
ArsMed Fogászati Központ
Hétpettyes Óvoda
Hétpettyes Óvoda

História

Az Aranyeső Alapítványt 2000-ben jegyezték be kiemelten közhasznú szervezetként. Oktatási, nevelési, szociális és egészségügyi tevékenységet végző kiemelten közhasznú szervezet.

Telephelye a Hétpettyes Óvoda (8000 Székesfehérvár, Taksony u. 27/a), oktatási intézmény. Az intézmény képzőművészeti, zene - és drámapedagógiai alapú személyiségfejlesztő nevelési program alapján működik.

Telephelyen kívüli működési területek


- Mocorgó Családi Napközi és Fejlesztőház
- Iskolák (fogászati program, egészségnap)
- Önkormányzatok, multinacionális cégek (Kölyökváros és Egészségnap)
- Beteg gyermekeket nevelő családok támogatása

 

Az elmúlt 10 év számokban

 

2000. január Az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért megalapítása
2000. május 14. Az egykori Kisteleki, azóta Hétpettyes Óvoda átvétele
2001-2002. Drogprevenció, oktatás középiskolai tanárok részére
2002-2006. Fogászati program. "Sámuel, a hős" című mesefüzet, színdarab több mint 40 előadással a Fejér-megyei Szent György kórházzal együttműködve Fejér megye óvodásai és iskolásai részére.
   Egészségnapok szervezése oktatási intézményekben.
  "Kölyökváros" építése. Az óvodás és iskolás korú gyerekek szerepjáték tanulására és gyakorlására szolgáló, faházakból álló "város". A 600 m2-en, az óvoda udvarán található különböző boltok mobil változatát 2004 óta rendezvényekre is kitelepítjük.
2004-2008. Ukrajna, Kárpátalja: A külügyminisztérium támogatásával a mezőkaszonyi iskolában felújítottuk négy tantermet, kialakításra került egy fogászati rendelő és egy gyermekváró. Elkészült dentál-prevenciós oktató anyagunk, mely először itt került bemutatásra. A program 6000 kiemelten hátrányos helyzetben lévő iskoláskorú gyermek egészségnevelését érintette. 40 pedagógus kapott képzést a prevenció átadásához, valamint a programban való részvételhez.
2004 óta rendezzük jótékonysági gyermek- és családrendezvényünket a Szent Rita Családi Fesztivált, melynek célja egyrészt a beteg vagy fogyatékos gyermekek iránti társadalmi érdeklődés felkeltése, a közvetlen kapcsolaton keresztüli megismerés és elfogadás.
2005 óta Szent Rita számla, családban nevelkedő tartósan beteg gyermekeket nevelő családok támogatása. A támogatást pályázati úton lehetett igényelni.
  Szent Rita Plakett. Minden évben olyan személy kapja, aki kiemelkedő tevékenységet folytat kétségbeejtő helyzetbe jutott embertársaiért.
2009. Aranyeső Pünkösdi Focigála
  Szentpéteri Csilla Jótékonysági Koncert Ekker Zsoltika javára.
 

A kisfiú támogatását 2007-ben kezdte meg az Aranyeső Alapítvány az édesapa kérésére a Szent Rita Fesztiválon, miután a gyermek javulásának egyetlen módja az őssejt beültetés. 1%-os kampányban is jelentős összeget sikerült összegyűjtenünk és Zsoltika műtéti beavatkozására felajánlanunk.

  H1N1 elleni felajánlás, maszkok és kézfertőtlenítő vásárlására.
2011 Az Esély bolt életre hívása a Székesfehérvári Első Lions Clubbal