Mezővári - adománygyűjtés

Dr. Hátsági – Horváth Miklós, az Aranyeső Alapítvány elnöke, és Berki Károly, a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség módszertani központjának a vezetője – egyben a Mezővári Református Egyház presbitere – szeretnénk az Önök  segítségét kérni.


Segíteni szeretnénk az Ukrajnában élő, a háború miatt különösen nehéz helyzetben levő családokon. Javítsuk együtt a Kárpátalján, Mezőváriban élő családoknak az életkörülményét, akiknél a mindennapi megélhetés komoly nehézségekbe ütközik, ezért kérjük az Önök segítségét tartós élelmiszer illetve tisztálkodó szerek gyűjtéséhez.


„Korábban az Aranyeső Alapítvány E.E. és a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség segítségével a Külügyminisztérium által támogatott pályázat keretében egy programot valósított meg. Ezen belül Mezőkaszonyban egy iskolát is felújítottunk, kialakítottunk egy fogászati rendelőt. A komfort nélküli és fűthetetlen iskola épületében nyílászáró cserét végeztünk, kazánt, radiátorokat építettünk be, bevezettük a meleg vizet, angol toalettet építettünk be illetve burkolatot cseréltünk.”


Most arra kérjük Önöket, hogy a támogassuk együtt a nagy – illetve az igen nehéz körülmények között élő családokat. 

A nagy segítségre rászoruló családok – ahol a gyermeklétszám 2, 3, 4, 5, 6 - , ők 40-50-en vannak. Ezenkívül nagyon sok család van, a behatárolt 40-50-es kereten túl , akik mindennapos anyagi gondokkal küzdenek.


Elsősorban tartós élelmiszer csomagokra (liszt, cukor, rizs, stb…) illetve tisztálkodó szerekre (egészségügyi papír, szappan, tusfürdő, sampon, stb…)  szeretnénk gyűjteni, viszont ezek a csomagok nagyobb tételekben  bonyodalmat okozhatnak a határon át történő szállítás esetén, ezért szeretnénk adományjegyeket gyűjteni, 3000, 5000, 10000 Ft összegben, majd az összegyűjtött adományjegyek összegéből Mezőváriban megvásárolt csomagokat osztjuk szét az ottani segítőkkel.


Az adományjegyekhez a
 Hétpettyes Óvodában (cím: Székesfehérvár, Taksony u. 27/a. tel:+36 22 505-134), lehet hozzájutni vagy az MKB Banknál vezetett 10300002-23401505-000003285 számlaszámra lehet utalni, ez esetben kérjük a közlemény rovatban feltüntetni: Mezővári családok

 

Az Adományjegyek gyűjtésének határideje: 2016. május 31.