Székesfehérvár egy jó célért!

A Startlap pályázatot hirdetett "Startolj a megújulásért" címmel. Az Aranyeső Alapítvány a székesfehérvári Kölyökváros - Görbe utcájának felújítására költené a megnyerhető 1 millió forintot.

 

159873_2601241_400_300_dd7a0054690a865db496dfccd19f408f.jpgAz együttes játék otthon lassan kimegy a divatból, hiszen a kicsi jól eljátszik egyedül. Építget, rakosgat, nézi a filmeket, vagy ül a számítógép vagy tévé vibráló képernyője előtt. Ezért óvodánk kiemelt szerepet vállal a kommunikáció, a társadalmi érintkezés, az emberi kapcsolatok megnyilvánulási formáinak játékos gyakorlása terén.


A szerepjátéknak nagy szerepe van a társadalom által állított szabályok, értéknormák kialakításában, a kommunikáció, emberi érintkezés fejlesztésében. Konfliktusfeltáró szerepe sem elhanyagolható, egyben az erkölcsi viselkedés fejlődésének is kulcsfontosságú eszköze.

A Hétpettyes Óvoda udvarán található "Kölyökváros - Görbe utca” elnevezésű szerepjáték városka az óvodás és iskoláskorú gyerekek szerepjáték tanulására és gyakorlására szolgáló, faházakból álló "város".
A „városban” a gyermek olyan épületekkel találkozik, amelyeket a mindennapi életében már megfigyelhetett, s amelyek működésével kapcsolatban élményei lehetnek. A városban helyet kap élelmiszerbolt, zöldséges, autószerelő, fodrász, teázó, étterem, iskola. Az épületek kis faházak, amelyeket az egyes funkciónak megfelelően rendeztünk be.
A városkának apró parkja van, amelyet a városlakók gondoznak, utcáin a KRESZ szabályai szerint közlekednek a háromkerekű kerékpárok és teherhordó triciklik, s a járókelők is alkalmazkodnak a közlekedéshez. A boltokban egészséges biotermékeket árulnak az alkalmi árusok, s megtanulják, hogy mi mire és mitől jó. Megismerkednek az egyes gyógynövényekkel, hatásaikkal.
 

159867_6402740_400_300_01100d8e614ecbd6f8fcede1af00b1db.jpgMivel felszereléseink, játékaink, a Görbe utcánk épületei nem csak a természetes elhasználódásnak, hanem az időjárás viszontagságainak is ki vannak téve, a pályázati összeget a Kölyökváros felújítására használnánk, hogy a gyermekek biztonságos és újra szép "városban" gyakorolhassák a kismesterségeket.

Most csupán néhány kattintással Ön is esélyt adhat, hogy a székesfehérvári gyerekek egy megújult, megszépült Kölyökvárosban játszhassák a felnőttek mindennapi életét.
 

Szavazzon Ön is az Aranyeső Alapítvány pályázatára, kattintson ide!

Szavazata csak akkor válik érvényesíthetővé, ha másik két kategóriában is leadja voksát.

Válasszon egy pályázatot oktatás témakörben is, kattintson ide!
Szavazzon környezetvédelem témakörben is, kattintson ide!

Végül szavazata érvényesítéséhez kattintson a visszaigazoló emailben lévő linkre!

 

Köszönjük, hogy velünk együtt támogatja Székesfehérvár fejlődését!